Variera din cykling!

Vi har tidigare skrivit om att bli en bättre cyklist, och det kanske är någonting som många strävar efter. Men alla kanske inte är ute efter att bli bättre, de kanske vill hålla sig på sin nivå? Men vad gör man när man tycker att cyklingen börjar bli enformig? Man prövar något nytt, så klart!

Att cykla tycker nog många är enormt roligt, och det kan knappast bli bättre. Men det är också många som efter ett tag börjar känna att jaha, var det här allt? Det är samma fenomen som drabbar de som är ute och springer mycket. I början får man kämpa för att ta sig fram, och när man börjar få in rutinen så kan man koppla bort kroppen från huvudet och få tid att tänka och reflektera ute i löpspåret. Men så småningom kanske ens tankar blir alldeles tysta och man har reflekterat klart. Då kan man behöva ändra på träningen, i det här fallet cyklingen, för att hitta viljan att fortsätta.

Tips på hur man kan variera

  • Ett sätt som inte bara kommer ge dig lite omväxling utan som även kommer att förbättra din kondition är att cykla intervaller. Ställ in klockan på en minut eller så, och då tokspurtar du. Sedan cyklar du lugnt en minut, och så vidare. Bra för kondisen och motivationen!
  • Hitta nya sträckor. Kanske är det bara så att du är trött på dina cykelsträckor? Försök att hitta nya, som är mer utmanande eller som erbjuder en ny naturupplevelse.
  • Kör upp och ner! Med det menar vi att det kanske är utförscykling som är variationen du är ute efter? Det är kämpigt att ta sig upp för backarna, och det är även ganska kämpigt att ta sig ned, vilket gör att du ständigt måste vara närvarande i stunden. Dessutom är det härligt nervkittlande!
  • Cykla på stranden! Här har du något som verkligen kommer utmana dig som är van att cykla på härligt hård asfalt eller ordentligt packad jord. Sanden ger ett tuggmotstånd som till och med den mest uttråkade cyklist inte kan bortse ifrån!