Packa inför cykelsemester

Att åka på en cykelsemester är en helt självklar grej för den cykelintresserade och har man gjort det en gång så är det svårt att sluta. Vi har fördelen med att bo i Europa och ha öppna gränser så att ta cykeln ner i Europa är relativt enkelt. Man kan kombinera att cykla ner till Skåne, ta tåget till Tyskland och sedan cykla in i Tjeckien.

Att ta cykeln på semestern är något som många någon gång övervägt. Det ger en skön frihet och de flesta vill uppleva luften, solen och omgivningen i en enda resa. För fördelen med att sitta på cykelsadeln är att alla intryck blir så tydliga. Istället för att sitta i en bil och missa rapsfältens dofter så får man uppleva doften från ”första parkett”. I en artikel i svd.se så får man det briljanta tipset att åka till Tjeckien och cykla igenom vinlandskapet där. Tjeckiska viner är ofta något underskattade då landet producerar fantastisk öl. Här bär resan av mot riktningen Wien och tipset är att stanna till i Znojmo, hit går också tåg för den som sedan vill åka vidare med annat färdmedel.

cykel med packning

Packa cykelväskan

Det smarta med cykeln är också att man har tillgång till så kallade cykelväskor och kan på så vis ha dem hängandes på sidan utan att de tar upp någon speciell plats. Inte heller väger de så pass mycket att det skulle påverka cykelturen. Dessutom är cykeln ett perfekt fordon att hänga väskor på lite överallt. Snygga cykelväskor kan man hitta på Outdoorstore.se och hänga på bland annat styre, sadel och framhjul. På själva cykelstången är det plats för vattenflaskan, för när man reser sådär så måste man ständigt ha tillgång till vatten. Att cykla sådana långa sträckor är helt enkelt väldigt påfrestande på kroppen och det måste finnas återhämtning med i cykelväskan eller på dig.