På äventyr med geocaching

Geocaching i skogHar ni hört talats om geocaching? Det är ett någorlunda nytt fenomen som går ut på att man ska hitta olika saker som andra har gömt. Man kan kalla det för en modern typ av skattjakt och det är någonting som har blivit väldigt populärt. Detta är perfekt att sysselsätta sig med under semestern på sommaren – och du kan göra det oavsett var i landet som du befinner dig.

I ett inslag från Sveriges Radio har man närmare beskrivit fenomeneto ch pratat med ett gäng personer i Varberg som sysslar med det. För att hålla på med geocaching behöver man en app i en mobiltelefon, den berättar var de olika “fynden” finns. För att ännu lättare kunna hitta kan det vara smart att ha en extern GPS, som exempelvis en Garmin GPS som är väldigt populär i outdoor och sportindustrin eftersom den är väldigt tålig.

Att göra en geocaching till en större utflykt med vännerna på semestern är en mycket bra idé. Då kan ni ta era cyklar och campa på de olika ställena som ni söker efter saker. Numera är det ju faktiskt ganska ofarligt att tälta och campa även i de vildaste områdena. I en artikel här har man skrivit om hur du kan campa med din iPhone och hur telefonen har allt du behöver för att överleva naturen. En mycket bra artikel för dig som vill ge dig iväg. Värt att säga dock är att man bör ta det försiktigt när man är ute och sysslar med geocaching. Enligt en artikel från Aftonbladet ska en man i Falun ha dött i samband med skattjakten. Det hela var såklart en olyckshändelse men det var väldigt tragiskt att läsa om. Med andra ord: säkerhet först. Ha så kul!