Lance Armstrong och sport

För alla cykelfantaster, alla sportintresserade och alla människor som lever med en optimistisk syn på livet var beskedet att cykling-kungen dopat sig som att få en kallsup efter att redan fått en. Vissa saker tror man bara inte ska kunna hända. En idol. En förebild. Ett hopp som raserats. Armstrong har nu fråntagits alla sina medaljer han vunnit genom åren, och av dessa är sju av dem guldmedaljer i Tour de France. Nu väntas stora stämningar och en svår till för den forne stjärnan. Han stod i tårar inför sitt Livestrong , cancerfonden i hans namn, då han mötte personalen. Han bad om ursäkt, men hade då ännu inte gjort det offentligt om han varit dopad eller inte. Dock har han heller inte förnekat det.

Andra som dopats

Under idrottshistorien finns det många fall av dopning. WADA The World Anti-doping Code har en lista på preparat som klassas som förbjudna. Några uppmärksammade är:

  • Ludmila Engquist
  • Floyd Landis
  • Kaisa Varis
  • Det finska herrlandslaget i längdskidåkning där sex personer blev testade positivt för ”hemohes” som är prestationshöjande.

Detta ska inte få påverka vår lust av att spela på Oddset och att njuta av sport. För sport är, och kommer alltid att ha en stor plats i våra hjärtan. Kanske borde vi visa vårt stöd till sporten genom att lägga ett bett på spelsajten Betsson och visa att sporten och tävlingen alltid kommer finnas. Kanske borde pressen på idrottsmännen inte vara så hård. Att vara idrottsstjärna i dagens samhälle är som att vara en superhjälte där vi nästan kräver att de ska prestera på topp inför varje tävling.