Elsparkscootern – både älskad och hatad

Elsparkscootern framstår som både väldigt populär och impopulär, hur kan det komma sig när den är omtyckt av så många? I den här artikeln kan du läsa mer om färdsättets genombrott. Du kan också läsa om varför elsparkscootern är såpass praktisk.

Elsparkcykeln har seglat upp till att bli ett mer populärt sätt för människor att ta sig fram än den vanliga cykeln. Många skulle säga att de både är smidigare och roligare att färdas med än vanliga cyklar. Det finns helt enkelt många fördelar med elsparkcyklar jämfört med vanliga cyklar. Hos https://eltrascooter.se/ hittar du ett av de just nu populäraste märkena för elsparkcyklar. De ser ut att gå en ljus sommar till mötes.

Det finns många missuppfattningar om elsparkcyklar

Elsparkcykeln har de senaste åren slagit igenom med dunder och brak. I många svenska städer finns det ett halvdussin olika operatörer som hyr ut elsparkcyklar. Det är en trend som väckt både glädje och bestörtning – och, inte minst en hel del medierapportering. Transportstyrelsen kallar på sin hemsida elsparkcyklar för “ett praktiskt och smidigt transportmedel eller en leksak för oansvariga som ställer till med förtret och lämnas på olämpliga ställen” (källa Transportstyrelsen). Det sitter i betraktarens ögon, som med allt annat.

En stor del av rapporteringen om elsparkcyklarna var i vilket inledningsvis negativ. Människor irriterade sig på att det låg elsparkcyklar lite varstans i stadsbilden. Det påstods också att elsparkcyklarna ledde till fler trafikolyckor och att de inte är så bra för miljön som det ofta påstås. Mycket av det som skrevs har senare visat sig vara sanningar med modifikationer, eller direkt felaktigt. SVT rapporterade till exempel nyligen om en studie som konstaterade att elsparkcyklar inte är farligare än vanliga cyklar.

Men ännu fler fördelar…

För den som har en lite mer avslappnad attityd och ser fördelarna finns det många med att äga en egen elsparkscooter:

  • Det är ingen stöldrisk för en elsparkscooter eftersom du kan ta med dig in på arbetsplatsen.
  • Du tar dig på ett enkelt och roligt sätt till och från jobbet med en elsparkscooter – i alla fall så länge vädret tillåter.
  • Om du äger en egen elsparkscooter slipper du leta efter en att hyra. Dessutom minskar miljöpåverkan eftersom ditt egna exemplar håller längre än de som hyrs ut.