Det satsas på cykling i Göteborg

Cykling är något som blivit allt mer populärt för invånare i storstäder just eftersom det är ett mycket smidigt sätt att ta sig fram på snåriga och trafikerade gator. En satsning för Göteborgs cykling är en ny cykelmässa som ska hållas i staden. 

Det är den första helgen i mars som en ny cykelmässa kommer att hållas i Göteborg, med allt från high-tech cyklar till något för vanliga motionärer. Ska man besöka mössan i staden kan det vara smart att försöka hitta hotell i Göteborg redan nu – för mässan kommer förmodligen dra en hel del cykelentusiaster till staden.

Svenska Cykelmässan är en stor satsningcykla, cykel, cykling

Den mässa som kommer att hållas i Göteborg under den första helgen i mars är en stor satsning för cykelintresset i staden, skriver Göteborgdirekt. I Göteborg finns det en stor och utbredd cykelkultur, som nu även kommer att stärkas av att Svenska Cykelmässan ska hållas där. Det kommer såklart att locka cykelfantaster från resten av landet och kanske andra länder också. Något som också bådar gott för stadens turistnäring. Bo Magnusson, projektledaren på Bra Mässor, säger att han inte tror att det funnits någon renodlad cykelmässa i staden innan, och i Sverige är cykling ett populärt intresse vilket gör att mässan förmodligen kommer gå bra. Dessutom är ju Göteborg känt för att vara en cykelstad så vad bättre är än att hålla i mässan just där. Svenska Cykelmässan ordnas tillsammans med cykelbranschen, där det kommer finnas plats för upp till 80 utställare att ta plats och visa upp sina produkter. Förmodligen kommer det finnas allt från klassiker till nykomlingar på marknaden att spana in just för att mycket av det som finns i cykelvärlden ska ska täckas. Vem vet, kanske ställs den nya Android-cykeln från LeEco ut, en högteknologisk cykel som osar framtidstänk, läs mer här.

Flera olyckskänsliga ställen i cykelstaden

Men även om Göteborg är en cykelstad, där det har satsats och fortsätter att satsas en del på cyklingen så finns det ändå platser i staden som är ganska farliga att cykla på. I Göteborgsposten kan man läsa om de farligaste platserna att cykla på i Göteborg, där cykelpolisen tipsar om hur man säkrast cyklar fram genom staden. Bland annat så säger han att skyddsutrustning och cykelbanor är viktiga att använda och att korsningen Skånegatan/Ullevigatan är en plats man ska vara extra försiktig på, eftersom det är en hög trafikerad korsning.