Cykling – bra för formen, plånbok och miljö

Sommaren är runt hörnet och många vill komma i form fort. Nu är det perfekt cykelsäsong och faktum är att effektiv cykling är riktigt bra träning, samtidigt som det är miljövänligt och är ekonomiskt. Det finns många hälsofördelar med att cykla och det har blivit väldigt populärt på senare år. 

Vi har tidigare skrivit om att det satsas på cykling i Göteborg, men det är inte bara där som det cyklar hejvilt. Det är i hela landet. Om du är en av dem som också har god lust att börja cykla för att komma i form ska du veta att det är en effektiv träningsform, som samtidigt gör dig till en miljöhjälte om du implementerar cyklingen som färgmedel i vardagen.

Allsidig träning

Det bästa med träningsformen cykling är att det är en allsidig träningsform. Speciellt ben och rumpa tränas extra av cykling. Det är en av de absoluta bästa träningsformerna för underkroppen, och samtidigt är den skonsam för knän och leder

“Du tränar dina vader, fram- och baksida lår samt stora sätesmuskeln. Cykling är en träningsform som är bra för hela kroppen. Du tränar flera stora muskelgrupper på samma gång, plus att du förbättrar din corestyrka och stärker armarna. Du toppar helt enkelt formen, och har kul på samma gång”, säger cyklisten Olivia i denna artikel.

Ekonomiskt och miljösnällt att cykla

Det är dessutom ekonomiskt att cykla, kan du cykla till många aktiviteter eller till jobbet och skolan så sparar du in resekostnader från dyr kollektivtrafik och bil. Dessutom behöver du inte heller investera i ett gymkort, då du får all träning som du behöver av cyklingen. Sist men inte minst är det bättre för miljön att du väljer cykeln framför bussen eller bilen, det säger sig självt.