Bli en bättre cyklist

Att cykla kan vi alla. Men när det kommer till att vara med i Vätten runt eller annat ansträngande lopp är det många som inte ens halvvägs börjar vingla till och sedan faller i backen.

Ska du bli en bra cyklist gäller det att både äta rätt och att träna rätt. Och att inte bara träna spinning. Det gäller att du tränar upp hela kroppen. Så, se till att du skaffar dig ett bra gymkort och sedan snygga, men även funktionella träningskläder – du kan även gärna köpa nya löparskor som du kan använda både på gymmet och när du är ute och springer.

Träna rätt

Är du ovan vid att träna på gym så är ett bra tips att du tar hjälp av en personlig tränare vid de första passen. För om du gör dina övningar och gör dem fel så kan du belasta kroppen och med det få skador. Då är din träning inte längre hälsosam utan farlig. Enligt tidningen Aktiv träning rekommenderar de att du ska träna styrka två gånger i veckan för att bygga upp dina muskler för att du ska bli bättre på att cykla. Tänk ”ben” och låt dina ben stå i fokus på träningen. Det är dem du använder vid cykling.

BenböjBenböj på gymmet

Vägen till toppen går inte på en räkmacka. Men när du väl kommit upp kommer du känna att det varit möda värd. Att cykla i mål är en känsla som är obeskrivbar och du kommer känna dig som den bästa människan i världen. Men,  innan du är där gäller det att du gjort dina benböj utan att fuska. Tänk på att ha benen axelbrett och använd dig av en skivstång för att få mer träning. Viktigt är att ländryggen ska vara rak. Du behöver inte ta i så du svimmar de första gångerna. Men håll gärna en träningsdagbok för att se hur mycket du tränar och hur mycket du avancerar i din träning. Lycka till!